Oppstart av trening

Mattilsynet har kommet med oppdaterte anbefalinger vedr. hundesykdommen.
På bakgrunn av dette har Sandefjord hundeklubb valgt å åpne for trening i hallen på eget ansvar og kurs. Kursdeltakere vil få egen mail med info. Hundeparken holdes stengt inntil videre da man ikke kan begrense nærkontakten der. Smellertreningene vil også utsettes inntil videre da man heller ikke her har mulighet til å forminske risikoen for evt. smitte på en forsvarlig måte.

Det er fortsatt viktig at hundene ikke får hilse på hverandre, ikke deler vann/matskål, ikke deler leker/godbiter. Bruk også eget treningsutstyr som f.eks apporter/neseprøver. NB! Husk at hallen har vært desinfisert så skyll egne vannskåler som har stått i hallen før bruk.

Vi viser til følgende uttalelser på mattilsynet sider:

« – Vi opprettholder våre råd til hundeeiere om å begrense nærkontakten mellom hunder, og minner også om at det likevel er viktig at hunder får den luftingen og mosjonen de trenger. Rådet er ikke til hinder for at hunder kan være på samme område, for eksempel under trening, så lenge hundene ikke har nærkontakt med hverandre. Hunder som viser sykdomstegn bør som vanlig tas med til veterinær så raskt som mulig, sier Tronerud.

…..

Mattilsynets råd til hundeeiere

  • Begrens nærkontakt med andre hunder, men sørg for at hunden din får den luftingen og mosjonen den trenger.
  • Ansamlinger av hunder bør unngås, eller gjennomføres på en måte som gjør at kontakten mellom hundene begrenses.
  • Ikke la hunden hilse eller snuse på andre hunder på tur.
  • Plukk opp avføring etter hunden din og kast det i en søppelkasse.
  • Unngå at hunden snuser på eller spiser ting i grøfta hvor andre hunder har vært.
  • Kontakt veterinæren hvis du oppdager blodig diaré, oppkast og raskt svekket allmenntilstand hos din hund.
  • Ring veterinæren før du tar med deg akutt syk hund til klinikken.
  • Følg vaksineanbefalingene veterinæren gir.

Rådene er ikke til hinder for at dressurkurs og trening av hunder kan gjennomføres, men det er viktig at man unngår nærkontakt mellom hundene.»


Pressemeldingen kan leses i sin helhet her: https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/oppdatering-om-sykdomstilfeller-hos-hunder?publisherId=10773547&releaseId=17871212&fbclid=IwAR2feaEx5BS2sX8bdpkOO6_3qFaQA_G4ZXAg5Bpq1B1gQRhtCZGzoq2_mEo