Plaketten

PLAKETTEN
Plaketten resultater 2015

Plaketten er en lydighets prøve som er satt opp av Sandefjord Hundeklubb. Vi ønsker å inspirere deltagere til å opprettholde trening av hund og deltager som ikke lenger er like aktive i hundesporten. Prøven følger fører.

Prøven holdes vår og høst, i mai og i oktober, fortrinnsvis på mandag.

Prøven skal kun godkjennes 1 gang pr. år, så deltagerne får her 2 anledninger til å prøve seg. Etter 2 godkjente prøver på rad får deltageren en plakett i bronse utdelt på årsmøtet. Etter 2 nye år får deltageren sølv, deretter gull, gull med krans, og videre stjerner for de videre årene prøven tas. Underkjennes prøven et år vil du holde deg på samme ”trinn” men må ha 2 prøver godkjent etter hverandre for å gå videre.

NB!: Det har vært mulig å låne hund hvis man ikke har rukket å trene opp ny valp. Siden det nå ikke kreves godkjent prøve sammenhengende år, faller mulighet for å låne hund bort.

Øvelsene er som i lydighet klasse 1 programmet, men blir bedømt annerledes. Det blir gitt karakterene godkjent eller ikke godkjent på alle øvelsene. For å bestå prøven må alle øvelser være godkjent.

Øvelsene blir bedømt slik:

  • Lineføring:  Hund som drar eller må trekkes med under det meste av øvelsen underkjennes. Hund som holder en avstand til føreren på mer en 2 meter under det meste av øvelsen, eller går på feil side under det meste av øvelsen underkjennes.
  • Tannvisning: For å få en godkjent karakter er kravet at hundens bitt skal kunne kontrolleres på en normal måte, uten at hunden setter seg til motverge.
  • Dekk fra holdt: Øvelsen avsluttes ved at fører gjør helt om og holdt. Hund som ikke legger seg på 3 kommandoer underkjennes. Hund som forlater sin plass før fører gjør helt om og holdt underkjennes.
  • Innkalling: Hunden må sitte til fører gjør helt om og holdt. Hund som ikke kommer etter 3 kommandoer underkjennes.
  • Stå under marsj: Øvelsen avsluttes ved at fører gjør helt om holdt. Hund som ikke da står på anvist plass underkjennes. Fører kan kun gi kommando for stå 3 ganger for å bli godkjent. Fører må være i bevegelse når stå kommando gis.
  • Valgfritt hopp: Hunden skal hoppe en vei på kommando. Fører velger selv hvordan hunden skal hoppe. Hund som ikke har hoppet etter at 3 kommandoer er gitt underkjennes.
  • Enkel dekk 1 min m/ synlig fører: Hund som forlater plassen sin før tiden er ute underkjennes. Hunden kan kommanderes til å ligge 3 ganger. Fører skal stå 5 meter unna hunden.